Ovenschotel met bloemkool en broccoli en ham

... met lekker veel groentjes!

Wat heb je nodig voor 4p?
750 g broccoli
1000 g bloemkool
200 g gekookte ham in sneden
150 g edelgist kaas/geraspte kaas
Voor de bloemkoolsaus:
1 ajuin fijngesneden
2 tenen knoflook fijngesneden
1 el kokosolie
1.5 l kippenbouillon
175 ml amandelmelk
1/2 kl zout
muscaatnoot

Aan de slag!
Smelt wat kokosolie in een kleine pan en bak de ajuin en knoflook op een klein vuur tot ze gecarameliseerd zijn.
Breng de bouillon aan de kook. Snijd de helft van de bloemkool en 250g broccoli in kleine blokjes en kook gaar in de bouillon.
Houd een half kopje van het kooksel apart en giet de rest af maar vang de bouillon op.
Doe alles in een blender samen met de ajuin , look , half kopje bouillon , amandelmelk en zout en pureer het tot een gladde saus.
Verwarm de oven voor op 200 °C
Snijd de andere helft van de bloemkool in roosjes alsook de broccoli.
Breng de bouillon opnieuw aan de kook en kook de bloemkool en broccoli half gaar.
Doe deze uitgelekt in een grote ovenschaal samen met de ham en meng alles een beetje.
Giet de bloemkoolsaus erover en bestrooi het daarna met de edelgistkaas/geraspte kaas.
Bak in de oven voor een 30 min, tot de kaaskorst mooi goudbruin is.
Smakelijk!

Tip!
°Je kan de groentjes ook stomen!
°Je kan ook geraspte kaas onder de bloemkoolsaus mengen en er bovenop strooien.

Koken en Kitch op facebook

Reacties