Gezonde pizza!

... op een bodem van knapperige bloemkoolkorst....


Nodig...
voor 1 pizza bloemkoolbodem:
1 kleine of 1/2 grote bloemkool
2 eieren
50 g geraspte kaas

peper & zout
voor het beleg:
een rijkelijke tomatensaus met veel groentjes
Schijfjes mozzarellakaas
1 à 2 tomaten, in schijfjes
verse basilicum

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180°C
Rasp of blender de roosjes tot je de structuur van rijst bekomt.
Meng de bloemkool met een ei en de geraspte kaas.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat.
Zorg dat je een dunne en egale bodem maakt van ongeveer 25 cm breed.
Dit doe je het beste door het mengsel met de bolle kant van een lepel aan te drukken.
Bak de bodem in ongeveer 25 tot 30 min goudbruin.
Haal de bloemkoolbodem uit de oven en bestrijk deze met de tomatensaus.
Snijd de tomaat in plakjes en verdeel deze over de bloemkoolpizza.
Verdeel de schijfjes mozzarella over de bodem. Bestrooi met oregano en tijm en een beetje olijfolie.
Bak de pizza in 5 tot 10 minuten af.
Garneer de bloemkoolpizza met de verse basilicum.
Smakelijk!!

Koken en Kitch op facebook

Reacties