Wortel-kipburger

... overheerlijke burgers,
zowel warm als koud lekker!
Nodig?
400 g wortelen
400 g kippengehakt
4 el amandelmeel
2 el ras-el-hanout
peper&zout naar smaak

Aan de slag!
Trek de wortelen in dunne slierten en doe ze in een ovenschaal. Giet er flink wat olijfolie over.
Meng alles goed door elkaar zodat elke wortelsliert onder de olijfolie zit en zet ze een 15-tal minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C tot de wortelen beetgaar zijn.
Doe alles in een grote kom: het gehakt, ras el hanout, peper en zout, het amandelmeel en de wortelslierten en kneed goed met je handen tot alles één geheel vormt. Maak er burgers of balletjes van (±8 stuks) en bak ze op een matig vuur ongeveer 6 min aan elke kant kort in de pan.


Tip!
Het is belangrijk dat de wortelslierten heel dun zijn zodat ze snel garen!
Ook heerlijk koud!
Je kan zelf amandelen blenderen om te verwerken in je burgers en ze er mee te paneren.
Je kan in de burgers ook gestoomde worteltjes verwerken, heerlijk!

Koken en Kitch op facebook

Naar een recept van Pascale Naessens


Reacties