Gevulde zoete puntpaprika's met kippengehakt

... deze ovenschotel kan je op voorhand maken en zo in de oven schuiven! 

Wat heb je nodig?
150 g groene olijven, ontpit
10 zongedroogde tomatenpartjes in olijfolie
1 el gebakken ajuintjes
1 handvol basilicum
1 handvol pijnboompitten, geroosterd
2 teentjes knoflook
400 g kipgehakt
olijfolie
1 tl zoete paprikapoeder
4 grote lange paprika's
peper&zour

Aan de slag!
Hak de olijven, de zongedroogde tomaten, het basilicum, de pijnboompitten, de ajuintjes, peper en zot en de knoflook fijn en meng alles met het kippengehakt en een goede scheut olijfolie. Kruid eventueel nog bij met peper en zout en zoete paprikapoeder.
Snijd het hoedje van de paprika's en haal de zaadjes er voorzichtig uit. Maak met de punt van een mes een inkerving onderaan in de paprika, zodat de lucht weg kan als je de paprika vult. Lepel de vulling met een kleine lepel in de paprika's en duw met de bolle kant van de lepel de vulling naar beneden. Als je de paprika tegen het licht houdt, zie je hoe ver de vulling zit.
Leg de paprika's in de ingevette ovenschaal en schik de hoedjes erbij. Zet ±40 min in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Koken en Kitch op facebook

Voor de liefhebbers kan je er volwaardige rijst bij serveren!          

Een receptje van PN uit 'Puur Eten2'

Reacties