Wortelburger

... een groentenburger als vleesvervanger, 
deze burger is lekker krokant van buiten en zacht vanbinnen, 
heeft veel smaak, zoet en fris van de wortel en pit van de mosterd!


Wat heb je nodig?
125 g amandelmeel                
500 g wortelen
2 lente-uien
5 gedroogde abrikozen
2 eieren
1 handje peterselie
1 el mosterd
1 tl mosterdzaad
peper&zout
olijfolie om te bakken

Zo maak je het!
Kook de wortelen gaar en prak ze met een vork.
Snijd de abrikozen en lente-uitjes in kleine stukjes.
Meng het amandelmeel met de eieren. Doe er de wortelen, abrikozen, lente-ui en kruiden bij.
Kruid met peper en zout. Kneed een vijftal minuten, tot alles goed vermengd is.
Rol 4 à 5 bolletjes van het mengsel en druk ze plat.
Verhit de olie of boter in een pan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin.

Tip!
Lekker tussen een speltbroodje met een salade en wasabi mayonnaise!

Koken en Kitch op facebook

Reacties