Zalm met sesamkorst

... heel gezond door veel groenten en een sausje van soja
Nodig voor 2
320 g zalm
400 g courgetti
5 el wit sesamzaad
1 el zwart sesamzaad
200 g cherrytomaat aan tak
peper & zout
3 el sojasaus
2 el olijfolie

Aan de slag!
Verwarm de oven op 180 °C.
Voeg wat olijfolie, peper en zout toe aan de cherrytomaatjes en pof ze ongeveer 10 min in de oven. Neem een bordje en strooi hier de sesamzaadjes over. Druk de zalmmoten aan beide kanten in de sesamzaadjes nadat je deze gekruid hebt met peper en zout.
Bak de zalmmoten in 2 eetlepels olie op laag vuur aan beide kanten 3 min tot het sesamzaad goudbruin is. Wok ondertussen de courgetti ongeveer 1 minuut in de sojasaus en olijfolie.
Nog peper van de molen erover en even doormengen.
Dien de groenten op met de zalmmoot en cherrytomaatjes.
Heerlijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties