Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 28 mei 2017

Lavendelkoekjes

Lavendel heeft een kalmerende werking, 
is opbeurend en brengt de geest weer in balans. 
Iets wat we best kunnen gebruiken!
Nodig voor 18 koekjes:
180 g speltbloem
120 g goede boter
100 g kokosbloesemsuiker
1 ei
1 el gedroogde lavendelbloemen
1 citroen, schil geraspt (bio)

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 150 °C
Meng  het ei met de suiker, de en citroenrasp.
Kruimel er de bloem door en voeg de lavendel toe.
Maak er een deegbal van en laat deze even koel rusten.
Om het uitrollen makkelijker te maken, kun je een grote snijplank met bakpapier bedekken,
het deeg erop leggen met wat bloem bestuiven en er nog een laag bakpapier overleggen.
Rol het deeg uit tussen het papier tot 5mm dikte en snijd er met een koekjesvorm koekjes uit.
Bak ze 12-15 min in de voorverwarmde oven.

Lekker!!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.