Kip à l'orange

... met een Marokkaans tintje!
Nodig?
8 kippenonderbouten
2 bio sinaasappelen, het sap van 2 en 1 el zeste
2 cm gember, geschild en geraspt
2 teentjes look
1 afgesteken el tajinekruiden (naar smaak)
4 el olijfolie
2 tl mosterd
peper&zout
600 g jonge worteltjes

Aan de slag!
Pers voor de marinade de sinaasappels en pel en plet de knoflookteentjes.
Vermeng het sinaasappelsap en zeste met 2 el olijfolie, de mosterd, de look, gember, tajinekruiden en een snuifje peper en zout.
Giet het mengsel over de kip en laat minstens 3u marineren in de koekast, maar liefst een hele nacht.
Haal de kip uit de marinade en bak de bouten even aan langs alle kanten in een pan in 2 el olijfolie.
De gebakken bouten  leg je in de tajine en voeg er de marinade bij. Laat ongeveer 30 min zachtjes sudderen. Draai ze na 15 min en bedruip met de marinade.
Doe er dan de worteltjes bij en laat nog ongeveer 10 min zachtjes sudderen tot de worteltjes beetgaar zijn. Laat even de saus eventueel een  beetje inkoken zonder deksel
en serveer met een blaadje koreander.

Smakelijk!

Tip!
Serveer dit gerechtje met rijst.

Koken en Kitch op facebook

Reacties