Gepaneerde kip met paprikachips

... lekker met gewokte paprikareepjes!

Nodig?
600 g kippenborstfilet
2 gele paprika's
1 el boter
1 eiwit
2 zakjes paprikachips
2 dl kippenbouillon 
paprikapoeder
peper & zout

Aan de slag!
Snijd de kipfilets in reepjes van ± 2 cm dik.
Verkruimel de chips heel fijn, 
dit gaat makkelijk alsje ze in een plastic zakje doet en verkruimelt met een deegrol.
Wentel elk reepje kip in het losgeklopte eiwit en kruid met peper, zout en paprikapoeder. 
Wentel de reepjes daarna in de verkruimelde chips.
Snijd de paprika’s in 2, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verder ...
Leg de gepaneerde kippenreepjes op bakpapier en bak 15 min in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Breng ondertussen de kippenbouillon aan de kook en laat de paprikablokjes 10 min gaar worden. 
Mix fijn en giet door een zeef. Doe er de boter bij en kruid met peper en zout.
Lepel de paprikasaus rond de krokante kippenreepjes en serveer met rijst en gewokte paprikareepjes.

Tip
Je kan de kippenreepjes ook 3 min bakken in de frituurpan op 160 °C, dan zijn ze nog krokanter, maar wel iets vettiger.
Serveer met rijst en gewokte paprikareepjes... of aardappeltjes en andere gekozen groentjes als broccoli.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook 

met dank aan Yannick Debing voor het receptje

Reacties