Mandarijnen cake

... een heerlijk comfortje!
Wat heb je nodig?
115 g boter
2 eieren
200 g speltbloem
200 g rietsuiker
6 mandarijnen
125 ml yoghurt
2 tl bakpoeder
1 tl natriumbicarbonaat
1 snuif zout
poedersuiker voor de afwerking (eventueel)

Aan de slag!
Laat alle ingrediƫnten op kamerteperatuur komen.
Meng de boter met de suiker en de eieren en mix goed in de keukenrobot.
Pers 3 mandarijnen en doe het sap van de mandarijnen bij het beslag.
Meng de yoghurt ook door het beslag.
Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder en het zout. Mix ook het bloemmengsel door het beslag. Giet het beslag in een ingevette bakvorm. Schil 2 of 3 mandarijntjes en verdeel de partjes over het cakebeslag. Bak de cake 40 Ć  45 min in een voorverwarmde oven op 180 °C
Serveer met een laagje poedersuiker en mandarijnpartjes.

Smakelijk!!

Koken en Kitch op facebook          

Reacties