Mosselen met curry

... een tikkeltje specialer dan de mosselen natuur, 
geweldig lekker!
Nodig voor 2?
2 kg mosselen
1 dikke ajuin
2 preiwitten
2 wortelen
2 tomaten
2 teentjes look
verse peterselie
2 el currypoeder
20 cl witte wijn
15 cl kokosroom
1 tl curcuma

Aan de slag!
Maak de mosselen schoon. Snijd de ajuin en wortelen in kleine stukjes, stoof aan in wat olijfolie en boter in een grote kookpot en pers de look erbij. Snijd de prei in fijne halve ringen en voeg toe.
Kruid met peper, zout, currypoeder en curcuma. Laat stoven tot de groenten zacht zijn. Ontpit ondertussen de tomaten en snijd ook in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn.
De stukjes fijngesneden groenten kruipen in de mosselen als ze open gaan, dat geeft veel extra smaak en oogt ook gewoon verfijnder!
Voeg dan de mosselen toe en overgiet met de witte wijn en de room. Leg hierop de tomatenblokjes en een handvol peterselie. Leg de deksel erop en 4 min op een hoog vuur zetten tot de mosselen open gaan.
De pot opschudden zodat uw groentjes mooi verdeeld worden tussen de mosselen.
Opscheppen maar!

Koken en Kitch op facebook

Reacties