Lasagne met zalm en broccoli

... wat dacht je van lasagne met zalm, heerlijk! 


Nodig?
4 moten zalm (mag diepvries)
2 broccoli's, verdeeld in roosjes
2 el citroensap
250 g ricotta
125 g mozzarella, in schijfjes gesneden
75 g geraspte parmezaan 
0.5 dl melk
2 el boter
9 lasagnevellen
2 el bloem
0.5 l visbouillon 
1 snuifje nootmuskaat
zwarte peper van de molen & zout

Aan de slag!
20 min + 35 min in de oven
Verwarm de oven voor op 200 °C
Breng de visbouillon aan de kook en leg er de porties zalm in. Zet het vuur af en laat 8 min afgedekt sudderen. Haal de vis uit de bouillon en bewaar het kookvocht. 
Haal de vis voorzichtig uit elkaar met een vork.
Kook ondertussen de broccoliroosjes 5 min onafgedekt in lichtgezouten water. 
Giet af en spoel onder koud water.
Smelt de boter in een steelpan. Roer er de bloem onder met een klopper en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend het kookvocht van de vis toe. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt. Doe er de ricotta, het citroensap en 2/3 van de geraspte parmezaan bij. 
Kruid met zwarte peper, zout en de nootmuskaat.
Mix de helft van de broccoliroosjes met de melk. Kruid met zwarte peper en zout.
Lepel wat kaassaus over de bodem van een ovenschaal. Bedek met 3 lasagnevellen en de helft van de broccolimousse. Voeg de helft van de vis en de broccoliroosjes toe en lepel er wat kaassaus over. Bedek opnieuw met 3 lasagnevellen, de rest van de broccolimousse, de vis en de broccoliroosjes. Lepel er wat kaassaus over en eindig met 3 lasagnevellen. Bedek met de mozzarellaschijfjes en de rest van de kaassaus. Kruid met zwarte peper en werk af met de rest van de geraspte parmezaan.
Zet 35 min in de voorverwarmde oven. Dek de schotel na 20 min af met aluminiumfolie, zodat de korst niet te bruin wordt.
Smakelijk!
Met dank aan Ingrid Vandecaetsbeek

Koken en Kitch op facebook

Reacties