... pasta van courgette is niet alleen gezond, maar ook lekker!!
vervang eventueel de helft van je pasta met courgetteslierten.
Voor de pasta
500 g ongekookte courgetti (2 courgettes)
Voor de kippenballetjes
2 kippenfilets (500 g)
verse munt (evt. wat look) & koriander
1 kl olijfolie
Voor de pesto
2 handen peterselie
50 g amandelen
zeste en sap van 1 grote biocitroen
3 el kappertjes
look, peper & zout
Aan de slag!
Blend de kippenfilets, verse munt en koriander tot je een fijne massa gehakt krijgt. Draai er balletjes van circa 5 cm van (dit lukt gemakkelijker met vochtige handen). Bak de balletjes in 8 minuten gaar in een diepe pan onder deksel in de olijfolie. Giet eventueel een scheutje kippenbouillon bij op het eind zodat ze nog wat stomen.
Blend ondertussen de peterselie, amandelen, kappertjes, look en het ctiroensap tot een gladde pesto. Voeg de courgetti toe aan de balletjes en laat even meestoven. Voeg er de pesto aan toe en laat even meebakken. Dresseer op een bord.
Tip!
Je kan hier nog geraspte kaas over strooien: Grana Padano, Parmezaanse kaas of pecorino...
Naar een receptje van Wim Ballieu
Koken en Kitch op facebook
Reacties
Een reactie posten