Kippengehaktballetjes gevuld met een spruitje en spekspruitjes on the side :-)

... een verrassend lekker gerechtje!


Nodig
500 g kippengehakt
1 eiwit
1 el gehakte peterselie (gedroogd)
1 el havermeel (havermout geblenderd)
peper & zout
bruchetta van O&V
150 g gerookte spekjes
600 g spruitjes (diepvries)
balsamico
olijfolie

Aan de slag!
Stoom je de spruitjes gedurende 5 min en laat even afkoelen. Verwarm je oven voor op 180°C
Prepareer je gehakt met het eiwit, het havermeel en kruiden naar smaak; peper en zout, peterselie, bruchetta....
Dan kan je gehaktballetjes rollen met telkens één spruitje erin. Bak de spekreepjes in olijfolie krokant, doe er de spruitjes bij, kruid met peper en zout (voorzichtig met zout omwille van de spekjes!) en ook bruchetta kruiden. Roer even door en blus met een geutje balsamico.
Dan doe je alles in een ovenschotel. Zet in de voorverwarmde oven en laat 20 min smoren.

Smakelijk!


Koken en Kitch op facebook

Reacties