Geitenkaas met pompoenpuree

... dit is zo lekker! 
Lekker zoet en zout tegelijk ...

Wat heb je nodig voor 2?
4 plakken geitenkaas
800 g pompoen
olijfolie
pompoenpitten
vloeibare honing
2 takjes tijm
peper&zout

Aan de slag!
Verwarm je oven voor op 180°C.
Snijd de pompoen in grote stukken, met de schil er nog aan, en leg ze in een ovenschotel gemengd met olijfolie gedurende 20 min.
In een kleinere ovenschaal leg je de pompoenpitten en de verse tijm en zet deze gedurende 10 min bij de pompoen in de oven. Haal de pompoen uit de oven en pureer deze met een stamper, zo behoud je nog de structuur van de pompoen. Kruid met peper en zout.
Ondertussen leg de plakken geitenkaas ongeveer 5 min in de oven zodat deze wat wat zachter worden. Je kan ze ook even bakken in de pan in wat olijfolie.
En nu de borden dresseren: leg eerst een plak geitenkaas, lepel hierop de pompoenpuree en eindig weer met een plak geitenkaas.
Werk af met de honing, tijm en de pompoenpitten en een draai van de pepermolen.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Met dank aan Eline De Mey
Naar inspiratie van Pascale Naessens

Reacties