Pasta Putanesca

 ... deze pasta is snel, smakelijk en klassiek. 
... prima voor een avondmaal of een gezellig diner!

Ingrediënten:
700 g gezeefde tomaten (passata) of 2 blikken gehakte tomaten (400 g)
30 g ansjovis filets in olie
2 tenen knoflook
1 el kappertjes, uitgelekt
1-2 Spaanse rode pepers voor 4-6 personen
500 g spaghetti
1 citroen
olijfolie extra vierge
225 g tonijn op olie
platte peterselie, vers
zwarte olijven
kaneel

Aan de slag!
Breng een grote pan water aan de kook. Doe de spaghetti met een snufje zout in het kokende water en kook de pasta beetgaar, volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet de olie van de tonijn in een pan, maar laat de tonijn zelf in het blikje.
Pers de tenen knoflook uit boven de koekenpan, voeg vervolgens de kappertjes en ansjovis met olie toe. Hak de Spaanse peper(s) zonder zaadjes, en de steeltjes van de peterselie fijn en voeg deze ook toe.
Hak de peterselieblaadjes en zet ze opzij. Roerbak het mengsel ongeveer 2 min in de pan en doe er dan de tonijn en zwarte olijven bij. Maak de stukken vis klein en roer er ten slotte een flinke snuif kaneel en de passata of de gehakte tomaten door.
Laat de gekookte pasta uitlekken en houd een beetje van het kookwater apart. Doe de spaghetti voorzichtig bij de saus in de pan.
Voeg daarna het grootste deel van de peterselieblaadjes, citroensap en een klein beetje extra vierge olijfolie toe en meng alles goed door elkaar. Om de saus eventueel te verdunnen, kan een scheutje van het kookwater toegevoegd worden. 
Schep de spaghetti op een schaal, bestrooi met het laatste restje peterselie 
en serveer de Spaghetti alla puttanesca!
Geniet ervan!

Met dank aan Deirdre Chuffart naar inspiratie van Jamie Oliver

Koken en Kitch op facebook 

Reacties