Sangria een beetje anders!

... witte sangria, een topper!
een beetje zoet maar ook verfrissend!
Nodig:
1 sinaasappel
1 kop frambozen, gehalveerd
1 peer, geschild, zonder klokhuis en in dunne plakjes
125 ml droge sherry
125 ml whisky
125 ml vers citroensap
125 ml triple sec
2 el suiker
1 blik lychees op siroop (500g)
2 flessen droge Riesling, gekoeld
ijs

Aan de slag!
Met een mes, schil de sinaasappel, verwijder de schil samen met het witte bittere gedeelte. 
Snijd nu tussen de membranen om elk partje vrij te snijden. Knijp het sap van de membranen er volledig uit! Voeg de framboos, peer, sake, whisky, citroensap, triple sec, suiker en stroop met lychees. 
Koel minstens gedurende 1 uur.
Voeg de Riesling samen  met het sap en resterend fruit om op te dienen met ijs.

Koken en Kitch op facebook 

Reacties