Risotto met groene asperges en zalm

... njammie!!


Wat heb je nodig?
2 koppen arboriorijst
1 middelgrote ui, fijngesneden
olijfolie
2 dl droge witte wijn
± 2 l kippenbouillon
500 g groene asperges
4 stuks zalmfilets van 120 g
boter
peper & zout
50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
enkele gekonfijte tomaten op olijfolie (uitgelekt en grof gehakt)
fijngehakte verse peterselie

Aan de slag:
Fruit de rijst met de fijngesneden uien in enkele min glazig op laag vuur in olijfolie. Roer geregeld om. Blus met de witte wijn en voeg de bouillon toe. Laat inkoken, onder regelmatig roeren. Voeg bouillon toe zolang de rijst niet gaar is. Blancheer de groene asperges 8 min in licht gezouten kokend water, giet af en laat schrikken. Leg 8 asperges apart om te garneren, snijd de rest van de asperges in grotere stukken. Je kan deze asperges eventjes grillen voor een lekkere smaak!
Meng de risotto met stukjes asperge, de Parmezaanse kaas en een steek boter. Roer er dan de kaas onder. Kruid met peper en zout naar smaak.
Bak de zalm net gaar in olijfolie met een steek boter, kruid met peper en zout en eventueel andere kruiden naar smaak.
Serveer de risotto met de asperges, zalm en werk af met grof gesneden gekonfijte tomaten en peterselie.

Koken en Kitch op facebook

Reacties