Gegrilde kippenworstjes met volkorenbroodje en koolsla

... een lekkere haute-dog! 


Wat heb je nodig voor 2?
2 kippenchipolata's
100 g witte kool (geraspte)
2 volkorenbroden (kleintjes)
1½ lente-uien
37½ g cheddar (geraspt)
1 el yoghurt
1 kl witte wijnazijn
1 handvol chips of naccho's (barbecue of baconsmaak)
1 el olijfolie
peper&zout

Aan de slag!
Maak de lente-ui schoon en snij ‘m fijn. Doe de kool en de lente- ui in een slakom. Maak een dressing van de olijfolie, wittewijn- azijn en yoghurt, breng op smaak met peper en zout. Giet de dressing over de koolsla. Zet 15 minuten in de koelkast.
Rooster de worstjes 4 minuten aan elke kant. Snijd de broodjes open en leg ze met de snijkant naar beneden 2 minuten mee op de grill.
Beleg de broodjes met een worstje en wat geraspte kaas. Werk af met een flinke schep koolsla en verkruimel er de chips over.

Tip: Je kan varieëren met je groentjes en je dressing: ijsbergsla,... laat je fantasie werken!

Koken en Kitch op facebook

Reacties