Doperwtenpuree met spiegelei

... heerlijk hartig!

Ingrediënten voor 4 personen
1 kg aardappelen
600 g doperwten (diepvries)
4 eieren
6 lente-uien
2 el gehakt peterselie
100 ml groentebouillon
een geutje melk
een steek boter
muscaatnoot
peper&zout

Aan de slag!
Schil de aardappelen en kook of stoom ze gaar.
Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Stoof ze even aan in de boter en voeg er dan de erwten bij om ook nog eventjes te laten meestoven. Doe er de bouillon bij. Laat ongeveer 10 min garen. Roer er de gehakte peterselie door. Kruid met peper en zout.
Stamp de gare aardappelen met de doperwten, melk en boter tot een grove puree. Kruid met peper en zout en een snuif muscaatnoot.
Bak 4 spiegeleieren in een pan met boter.
Verdeel de puree over borden of kommen. Schep er een eitje op. Werk af met wat extra peterselie.

Tip: Geef extra smaak aan de puree door er wat geraspte parmezaan door te roeren

Koken en Kitch op facebook

Reacties