Tarte tatin

... appeltaart op z'n kop!
Nodig:
3 Granny Smith appels  
65 g citroensap
125 g kristalsuiker
30 g extra boter

Schil de apppels en snijd ze in 8 parten.                      
Leg ze in een kom met water en citroensap.                                      
Verwarm de oven voor op 210 °C.                                                              
Doe de suiker in een vuurvaste pan met zware bodem met een doorsnee van 23 cm.
Laat de suiker zonder te roeren donkerbruin kleuren.                                
Voeg de boter toe en draai met de pan om te mengen.        
Haal de pan nu van het vuur.                                          
Laat de appels uitlekken en leg ze vervolgens in een cirkel in de karamel.

Afwerking:
Rol het deeg uit tot een cirkel van 23 cm en leg deze over de appels.
Duw de randen van het deeg naar beneden.
Zet de taart 25 min in de oven.
Als hij uit de oven komt, nog 5 min laten rusten. Draai de taart nu op een bord.
Snijd hem in aan en serveer dadelijk, nog warm.
Smakelijk!

Tip: Je kan er ook nog vanille-ijs bij serveren.

Koken en Kitch op facebook

Dank Ingrid Vandecaetsbeek

Reacties