Teriyakizalm met speltnoedels

... super lekker!!



Nodig voor 1 persoon:
Voor de salade:
75 g speltpasta of andere...
groentjes naar believen:
hier 2 wortels in spiraal gesneden
100g erwten
lente-ui in lange sliertjes 
een dressing: 
1 scheutje sesamolie, een
vleugje rijstwijnazijn, een scheutje sojasaus, eventueel gehakt zeewier erover of ringetjes lenteui
Voor de zalm:
1 moot zalm
zwarte peper en zout
teriyakimarinade
gemalen gember en look (verse kan zeker ook!)

Aan de slag: 
Je kan de moot zalm best een paar uur ervoor marineren  (nog liever een nachtje in de koelkast)
De moot aankruiden met peper en een beetje zout, voeg de teriyakimarinade toe en bestrooi met de look en de gember. Meng even goed en laat rusten.
De pasta kook je naargelang de kooktijd op de verpakking beetgaar in een lichte kruidenbuuillon of lichtgezouten water. Voeg hierbij ook de slierten wortel om mee te laten garen, een beetje later de erwten en net voor het afgieten de lente-ui.
Laat uitlekken en doe ik een mooie serveerkom. Hier mag wat peper en 'beetje' zout op, en de dressing zoals hierboven beschreven. Meng even goed door. Er mogen enkele druppels citroensap op en eventueel fijngesneden snippers zeewier.
Bak de zalm aan in de pan, velkant eerst. Na enkele minuutjes keren en voeg dan de rest van de marinade bij. Je kan eventueel wat soja of water toevoegen als je de saus te weinig of droog vindt.
Je kan de zalm en de salade apart serveren of een mooi bord dresseren. 
Op de zalm leg je nog enkele lente-uiringetjes of sesamzaadjes.

Smakelijk!

Tip: 
Je kan de teriyakimarinade voor de zalm ook zelf maken:
look en gember, fijn geperst
3 el sojasaus
1 el rijstwijn
1 el ahornsiroop
een scheutje olijfolie

Koken en Kitch op facebook



Reacties