Malthesercake...

... gelukkige verjaardag!!! 




Nodig
Voor het gebak:
1 halve ronde bakvorm (Ikea)
3 eieren
150 g fijne suiker
150 g zelfrijzende bloem
150 g boter
1 tl bakpoeder
1 snuif zout
Rum essence
3 stevige kl cacaopoeder

Nodig voor de ganache:
1 dl volle room
50 g boter
200 g donkere chocolade
enkele druppels rum essence
3p Malthesers

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 150 °C
Vet de bakvorm in met een klontje boter en bebloem.
Voeg de suiker samen met de eieren en laat schuimig kloppen in de keukenrobot.
Voeg er dan  geleidelijk aan de boter bij en laat nog even verder kloppen, de snuif zout mag er ook bij samen met de rum essence.
Doe er dan de bloem en de cacaopoeder bij en laat deze zachtjes onder spatelen.
Doe het deeg in de bakvorm en laat eerst 10 min bakken op 150°C
Zet dan de oven hoger op 180°C en laat nog 50 min verder bakken.
Controleer me een priem of het deeg gaar is, haal uit de oven en laat 10 min afkoelen.
Stort dan het gebak uit en laat verder afkoelen.
Als het gebak goed is afgekoeld, kan je het verder afwerken.
Je klopt 150 ml slagroom  stijf met 50 g suiker... snijd het gebak overlangs in 3 schijven,
spatel het ertussen en leg de lagen terug op elkaar.
Dan maak je de ganache:
Verwarm de room in een pannetje. Breek de chocolade in stukjes en voeg bij. Roer met de garde.
Voeg de boter toe en laat ze smelten in het mengsel van het vuur.
Laat  het geheel even afkoelen.
Verdeel de ganache over de taart en leg er de malthesetbolletjes op, Begin beneden en bouw dan verder op. Duw goed aan zodat ze goed vast hechten.
Laat verder koelen en een dagje rustenop een koele plaats in een goede doos (Tupperware)
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties