Gevulde kippenburger met mozzarella

... met tomatensalsa
Nodig:
500 g kippengehakt
100 g geraspte mozzarella
broodkruim
olijfolie & kokosolie
5 broodjes
ijsbergsla
zelfgemaakte tomatensalsa 

Aan de slag!
Verdeel het gekneed gehakt in porties van 100g. Neem telkens een portie gehakt en maak een kommetje in je hand, doe er ± 20 g mozzarella in, druk goed aan en maak de gehaktbal dicht dat je stevig rolt. Dit gaat gemakkelsijker met vochtige handen. Duw deze plat tot een burger en wentel dan in het broodkruim.
Je kan de burgers op deze manier invriezen of dadelijk verwerken in een heerlijk broodje met gevilde kipburger!
Bak de burger aan in olijfolie, eventueel met een steekje kokosolie. Doe dit op een rustig vuurtje en zorg dat de burger zeker gaar is.
Beleg een gezond broodje (volkoren, spelt, pompoen...) met de sla en leg er de burger op.
Je kan deze even insnijden zodat de kaas eruit loopt, dit oogt mooi om te serveren :-)
Leg er enkele eetlepels tomatensalsa op (indien niet voorhanden een andere tomatensaus)
Er kan nog Parmazaanse kaas over. Een draai van de pepermolen en smullen maar!

Koken en Kitch op facebook

Tip deze tomatensalsa kan je zowel koud als warm gebruiken!

Een pittige slow cooking tomatensalsa met groentjes


Reacties