Duivelse chocoladetaart

...  met witte chocoladevulling


Nodig:
Deeg: 
4 eieren
250 g kristalsuiker
250 g zelfrijzende bloem
50 g cacaopoeder
50 g chocoladepastilles
250 g boter (solo of planta)
1 tl amandelextract
Vulling:
250 g boter
2 eieren
2 el (30 g) poedersuiker
200 g witte chocolade
Chocoladeglazuur:
150 g donkere chocolade (min. 60 % cacao)
125 g boter
Decoratie:
150 g witte chocoladekrullen

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 175°C.
Breek de eieren en scheid het eigeel van het eiwit. Meng de suiker in een kom met het eigeel en klop alles luchtig. Zeef de zelfrijzende bloem over het ei-suikermengsel. Voeg het cacaopoeder, de gesmolten chocoladepastilles en de boter toe. Meng alles tot een glad beslag.
Klop het eiwit tot sneeuw en spatel het voorzichtig door het beslag. Bestrijk een hoge ronde springvorm met wat boter, bestrooi met wat bloem en schep het beslag erin. Bak in de oven gedurende  ±40 min, tot de taart stevig aanvoelt.
Controleer met een satéprikker of je taart gaar is.
Ontvorm de taart en laat ze afkoelen op een rooster.
Smelt de witte chocolade au bain-marie.
Meng de boter met de suiker en voeg de eieren een voor een toe. Voeg daarna de afgekoelde gesmolten chocolade toe.
Wanneer de taart gebakken en afgekoeld is, snijd je die horizontaal in twee.
Strijk de onderste helft in met de vulling en plaats de bovenste helft er weer op.
Zet de taart 30 min in de koelkast.
Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie en laat het mengsel daarna afkoelen. Gebruik een mes of spatel om het chocoladeglazuur op de taart te smeren.
Versier je taart met de witte chocoladekrullen.

Koken en Kitch op facebook

Reacties