... met patatjes in de schil
250 g aardappelen, natuur in de schil
1 zeezout
1 chilipoeder
1 paprikapoeder
3 kl olijfolie
Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200 ̊C.
Snijd de aardappelen in de schil met behulp van een mandoline in heel
dunne plakjes en laat ze ± 5 min in water rusten. Laat ze uitlekken en strooi er een halve koffielepel zout over dat je ca. 2 min laat intrekken. Dep de plakjes vervolgens met een keukendoek goed droog.
Besprenkel de aardappelschijfjes met de olie en meng ze voorzichtig.
Kruid de schijfjes met zout, chili- en paprikapoeder en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de plaat in het midden van de oven en laat de chips ca. 10 min bakken op 180°C.
Keer de chips om en bak nogmaals 10 min bakken.
Laat de chips op de bakplaat afkoelen.
Smullen!
Koken en Kitch op facebook
Reacties
Een reactie posten