Scampi in curry saus met ananas




Nodig voor 2 personen:
1 zakje volwaardige rijst voor 2p
12 ontpelde, ontdarmde garnpaalstaarten
1 sjalot, gesnipperd,
1 teen look, geplet
olijfolie
paprikapoeder
zwarte peper
1 blikje ananas, ongezoet
1 el currypasta
1 brik soja cuisine cocos
1 kl losse kruidenbouillon
cayennepeper
gemberpoeder
peper & zout

Aan de slag:
Bak de sjalot en look aan in olijfolie met wat zout tot glazig. Voeg de scampi toe, aan 1 kant gekruid met paprikapoeder, de andere kant met zwarte peper, even keren. Haal uit de pan en houd warm in alu folie.
Blus het aanbaksel met het sap van de uitgelekte ananas en voeg 1 el currypasta toe die je even  laat inkoken. Voeg de kruidenbouillon toe. Dan mag de cososmelk bijgevoegd.
Laat even opkoken en kruid bij met gemberpoeder, cayennepoeder en peper en zout en eventueel andere kruiden naar smaak.
In een andere pan bak je de uitgelekte ananas in een beetje olijfolie even aan tot gecarmeliseerd,
houd apart warm.
Kook ondertussen de volwaardige rijst gaar in water met kruidenbouillon.
Dresseer je bord met de rijst, scampi, ananas en de currysaus.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook


Reacties