Ganachetaart met bosbessen




Ingrediënten:
250 gram suiker
250 gram boter
250 gram zelfrijzende bloem
4 eieren
1 vanillestokje
Voor het chocoladeglazuur:
150 g donkere chocolade
30 g patisserie boter
15 g volle room
Voor de afwerking:
bosbessen en parelsuiker

Hoe ga je te werk?
Verwarm je oven voor op 160°C.
Laat de ingrediënten op kamertemperatuur komen.
Voeg de zachte boter, de suiker, het uitgeschraapte vanillestokje en de eieren in een kom en laat mixen tot een schuimige massa.
De bloem door een zeef zachtjes op het geheel verdelen door tegen de zeef te kloppen,
ondertussen spatel je de bloem heel voorzichtig onder het mengsel.
Boter je bakvorm in en bebloem de vorm om kleven te voorkomen.
Zet de cake eerst 10 min in op 160°C, laat daarna na ± 40 min op 175 °C
Je cake is gaar als er niets meer aan de satéprikker blijft kleven als je die voorzichtig erin steekt.
Haal de vorm uit de oven en laat enkele minuutjes rusten alvorens uit de vorm te halen.
Maak het chocoladeglazuur:
Breek de chocolade in stukjes en voeg de 30 g boter in blokjes toe. Verwarm een minuut op volle kracht in de microgolfoven en roer het mengsel glad met een rubberen spatel. Voeg de room toe en roer alles tot een homogeen beslag.
Smeer dit glazuur met een taartspatel nonchalant op de bovenkant en de zijkant van de taart.
Versier als afwerking metde bosbessen en laat het chocoladeglazuur een halfuurtje opstijven.
Bestrooi met fijne parelsuiker.

Met dank aan Ingrid Vandecaetsbeek

Koken en Kitch op facebook

Reacties