Bananenbrood met pecans en cranberries

...en andere bessen!



Wat heb je nodig?
200 g speltbloem
1 tl bakpoeder
1/2 tl baksoda
2 tl kaneel
75 g sojaboter (gesmolten)
2 grote bananen
2 eieren
1 el vanille-extract
4 el sappelmoes (zonder suiker)
2 handjes gehakte pecannoten
100 g bessenmix (cranberries, rozijnen, goji bessen, physalis)

Hoe doe je het precies?
Roer alle droge ingrediënten door elkaar in een kom.
Prak de bananen fijn met een vork of laat een paar stukjes zitten voor extra textuur.
Meng de gesmolten boter met de vanille, het ei, de appelmoes en de bananen.
Roer voorzichtig het bananenmengsel door de droge ingrediënten. Meng dan de cranberry's erdoor. Roer niet teveel, dan blijft je bananenbrood lekker luchtig.
Giet het beslag in een kleine cake of broodvorm.
Verdeel nog 1 theelepel kaneel over het beslag en verspreid dit een klein beetje. Strooi dan de pecannoten erop.
Bak je bananenbrood ongeveer ±45 minuten op 180 °C totdat hij gaar is. (controleer met een satéprikker)
Neem uit de oven en laat minstens 10 minuten afkoelen. Erg lekker warm maar ook heerlijk als hij is afgekoeld.

Eet smakelijk!!
Inspiratie gehaald bij KOOKLES THUIS

Koken en Kitch op facebook

Reacties