Gegrilde paprikasoep


... een feestelijk soepje met een geutje room!



Het blijft een topper, ook in de winter. Om het nog wat feestelijker te maken, kan je de kommetjes/glaasjes versieren met gerookte zalmsnippers. Serveren in espressokopjes of kleine glaasjes zorgt voor een feestelijke presentatie.

Ingrediƫnten:
1 klein stokbrood
2 grote rode paprika’s
3 el olijfolie
50 g hazelnoten, fijngehakt
100 g geraspte belegen kaas
1 el milde paprikapoeder
zwarte peper
2 el verse tijmblaadjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
750 ml kippenbouillon of kruidenbouillon

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C. Rooster de paprika’s in een bakblik in de oven 20 minuten tot het vel zwart geblakerd is. Snijd intussen het stokbrood in de lengte in 4 mooie plakken en halveer deze in de lengte. Bestrijk de stukken aan beide kanten dun met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de hazelnoten met de kaas, 1/2 eetlepel paprikapoeder, peper en 1 eetlepel tijmblaadjes en strooi dit over de broodstengels. Laat de paprika 10 minuten rusten in een afgedekte schaal en schuif de broodstengels in de oven. Laat ze in 5-10 minuten knapperig bruin worden en daarna afkoelen. Verwijder de zaadjes uit de paprika’s en trek het velletje eraf. Snijd de paprika’s in repen. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook zachtjes. Voeg de paprika en 1/2 eetlepel paprikapoeder toe en schenk de bouillon erbij. Laat dit 5 minuten zachtjes koken en pureer het geheel met een staafmixer tot een glad gebonden soep. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep in diepe borden en strooi de tijmblaadjes erin. Leg de broodstengels op de rand.


Koken en Kitch op facebook

Reacties