Wildragout met patatjes uit de oven

... een lekker herfstgerechtje!


Nodig:
500 g hertenvlees in blokjes 
125 g gerookte spekblokjes
2 dikke uien
2 dikke wortelen
250 g champignons naar keuze
1 teen look
1 bokaal wildfond
1 glas rode wijn
peper & zout
2 bl laurier
1 tak rozemariijn
1 takje tijm
olijfolie

Aan de slag:
Bak de blokjes vlees alle kanten aan in olijfolie en kruid met peper en zout.
Voeg er de grof gesneden ui en de spekblokjes bij en na een minuutje de geperste look.
Even doorroeren, dan de in schijfjes gesneden wortel bijvoegen en laten meestoven voor enkele minuutjes.
Dan de gesneden champignons bijvoegen en even laten doorwarmen.
Voeg dan de fond toe (best even opwarmen op voorhand, alsook de wijn!) en dan de wijn.
Kruid met peper en zout, voeg laurierblad, tak rozemarijn en takje tijm toe.
Laat zeer zachtjes sudderen gedurende een uurtje.
Zet het vuur uit, zet je braadpot koel en laat een nachtje rusten.
De dag nadien smaakt je ragout heerlijk omdat alle smaken zich hebben kunnen mengen.
Warm je ragout terug op en bindt met maïzena.
Klaar om te serveren aardappeltjes uit de oven 

Nodig voor de aardappeltjes:
500 g aardappeltjes in de schil
olijfolie
peper & zout
een takje rozemarijn, een takje tijm en een blaadje laurier 
(eventueel ook rozemarijn van O&V)

Hoe?
Was de aardappeltjes, snijd ze in stukken van gelijke grootte en stoom ze half gaar.
Doe ze dan in een vuurvaste kom en kruid met p&z, kruiden en overgiet met een scheut olijfolie. Meng even goed door en zet 12 min in een voorverwarmde oven van 200°C
Tussendoor even doorroeren. Je kan even de grill opzetten op het einde van de bakktijd.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook


Reacties