Mango kaastaart

... eenvoudig en heerlijk!
 Het moeilijkst is het wachten terwijl ze in de koelkast staat! :-)


Nodig voor de korst:
120 g geplette koekjes
4 el gesmolten boter
3 el bruine suiker
Nodig voor de vulling:
1 pakje (225 g) Philadelphia roomkaas op kamertemperatuur
100 g poedersuiker
3/4 tl vanille-extract
3 mango's voor het vullen & 1 mango voor de versiering
1 el gelatinepoeder
2 el warm water
200 ml room

Aan de slag!
Plet de koekjes met een stomp voorwerp of blender. Doe ze in een mengkom. Doe de boter en de suiker bij en meng goed tot een nat, zanderige mengsel.
Spreid het koekjesdeeg op de bodem van een springvorm tot ongeveer 1 à 2 cm dik, met behulp van een lepel of een spatel druk je het mengsel plat.
Haal het vlees van 3 mango's uit de schil. Doe het vruchtvlees in een blender en mix telkens een paar seconden. Dan ongeveer een minuut mengen op hoge snelheid.
In een aparte kom meng je de gelatine en het water tot een glad mengsel.
Voeg de suiker en gelatine bij het mango mengsel. Roer tot alles is opgenomen.
Zet het mengsel opzij.
Voeg de Philadelphia roomkaas, de poedersuiker en vanille-extract in een aparte kom. Meng goed met een elektrische mixer tot een romig mengsel.
Met behulp van een mixer of garde klop je de slagroom stevig.
Voeg het kaasmengsel bij de slagroom en roer met een spatel zacht onder elkaar roeren tot een glad geheel.
Voeg het kaasmengsel over het koekjesdeeg tot ongeveer 3/4 van de rand. Maak het glad met behulp van een eetlepel of spatel. Schep de mango puree erover en strijk glad.
Schil de vierde mango, snijd deze in partjes en leg ze boven op de mango puree. Begin langs de buitenrand en dresseer in een waaier naar het midden toe.
Zet de mango kaastaart in de koelkast gedurende minstens 4 uur maar nog beter voor een nacht.
Haal de kaastaart uit de koelkast. Neem een ​​scherp mes en snijd voorzichtig rond de buitenrand van de taart om het los te maken van de springvorm.
Serveer en geniet van je 'mango cheesecake'.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook


Reacties