Ragout van hert

Een lekker herfststoofpotje!
... met gratin dauphinois



Boodschappenlijstje:
500 g hert in blokjes voor stoofvlees
2 dikke uien
2 dikke wortelen
250 g champignons naar keuze
1 teen look
1 bokaal wildfond of andere
1 glas rode wijn
peper & zout
2 bl laurier
1 tak rozemariijn
1 takje tijm
olijfolie

Aan de slag:
Bak de blokjes vlees alle kanten aan in olijfolie en kruid met peper en zout.
Voeg er de grof gesneden ui bij en na een minuutje de geperste look.
Even doorroeren, dan de in schijfjes gesneden wortel bijvoegen en laten meestoven voor enkele minuutjes.
Dan de gesneden champignons bijvoegen en even laten doorwarmen.
Voeg dan de fond toe (best even opwarmen op voorhand, alsook de wijn!) en dan de wijn.
Kruid met peper en zout, voeg laurierblad, tak rozemarijn en takje tijm toe.
Laat zeer zachtjes sudderen gedurende een uurtje.
Zet het vuur uit, zet je braadpot koel en laat een nachtje rusten.
De dag nadien smaakt je ragout heerlijk omdat alle smaken zich hebben kunnen mengen.
Warm je ragout terug op en bindt met maïzena.
Klaar om te serveren met dauphinois aardappeltjes of puree en een salade.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook


Reacties