Zalm met honing en knoflook


... lekker!!



Ingrediënten voor 3:
1 moot zalm per persoon (3)
Zout
zwarte peper
snufje cayennepeper
2 eetlepels honing
1 eetlepel warm water
1 1/2 theelepel appelazijn of citroensap
1 eetlepel olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt of gedroogde look
1/2 citroen, gesneden in partjes

1 courgette
speltpasta

Aan de slag:
Kruid de zalm met zwarte peper en cayennepeper en zet even opzij.
Meng de honing, water, appelazijn, citroensap en een snuifje zout, meng goed.
Laat er de zalm een half uurtje in marineren, keer enkele keren.
Verwarm de pan met de olijfolie. Bak de zalm aan beide kanten even aan in de olie, voeg er de look bij en de schijfjes citroen. Voeg de marinade van het honingmengsel bij in de pan en laat de saus even inkoken totdat ze plakkerig wordt. Zorg dat de zalm een goudbruin kleurtje krijgt.
Serveren met speltpasta met courgettesliertjes:
Snijd een courgette met een groentensnijder in pastasliertjes.
Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar in water met wat zout en groentebouillon.
Haal de pasta uit het kookwater met een schuimspaan, zet het vuur even heel hevig en laat de courgettesliertjes er 1 min in blancheren en giet ook af, maar vang een beetje kookvocht op.
Met dit kookvocht blus je de pan met siroop en laat dit nog even inkoken.
Je kan eventueel 1 kl pesto toevoegen aan de saus, maar is niet echt nodig!
Serveer de pasta gemengd met de courgettesliertjes. overgiet met je sausje en dresseer met de zalm.
Je kan je bordje opfrissen met peterselie of gehakte bieslook ...
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook



Reacties