Kip champignons met rode paprika

... met rijst


Nodig:
2 kipfilets
olijfolie
250 g champignons
3 teentjes knoflook
2 rode paprika's
500 ml kippenbouillon
peper van de molen & zeezout
kippenkruiden
volkoren rijst 

Aan de slag:
Schil de paprika's met een dunschiller en snijd ze in reepjes.
Borstel de champignons proper en snijd ze in schijfjes.
Pel de knoflook en hak fijn.
Verhit wat vetstof in een pan en bak hierin de kippenfilets, gekruid met kippenkruiden, goudbruin langs beide kanten. 
Voeg ook de champignons en de gesnipperde look toe en laat meebakken. 
Voeg daarna ook de paprikareepjes toe en laat ook meebakken. Kruid met peper.
Blus het geheel met de kippenbouillon. Breng deze aan de kook en laat daarna verder sudderen op een zacht vuurtje gedurende een 15-20 minuutjes
Dien op met de gekookte rijst.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook 

Reacties