Bruchetta met tomatensalsa


... een lekkere tapa



Nodig?
250 gram trostomaatjes
Italiaanse kruiden (of peper & zout)
1 sjalot
olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 teentje look
enkele blaadjes basilicum
stokbrood of toast

Aan de slag!
Meng in een kom anderhalve eetlepel olijfolie met de Italiaanse kruiden.
Was de tomaten (ontvel eventueel) en snijd deze in heel kleine stukjes.
Hak de sjalot zeer fijn en pers het teentje look.
Voeg de tomatenstukjes, sjalotsnippers en look toe aan de olijfolie met kruiden en voeg er een tl azijn over of naar smaak.
Meng het geheel goed door elkaar en serveer op knapperig stokbrood of toast dat je eerst even inwrijft met een stukje look. Strooi er versnipperde bieslook over.
Smakelijk!

Tip: Maak de salsa de dag voordien, het komt de smaak zeker ten goede!

Koken en Kitch op facebook

lookbroodje en salsabruchetta met artisjok



Reacties