Mosselen natuur met een vleugje witte wijn


... onze klassieker: mosselen, lekker met friet, 
... maar kan ook met brood! 



Nodig voor 2:
2 kg mosselen
2 takjes groene selder
1 el olijfolie
2 uien (middelgroot)
1 teen look
1 glas witte wijn
peper&zeezout

Aan de slag:
Spoel de mosselen in veel water, tot het water helder blijft. Spoel de selderstengels en snij ze in boogjes, snipper de blaadjes fijn. Pel en snijd de uien in fijne ringen, snipper de teen look.
Stoof de groenten aan in de olie, op een zacht vuur. Verdeel de mosselen over de groentjes. 
Schep ze met de handen uit het water, meteen in de kookpot, laat ze amper uitlekken. Overgiet met de witte wijn en kruid met peper uit de molen en een snuif zeezout. 
Dek af en laat op een hevig vuur 4 tot 5 minuten koken, tot de mosselen open zijn.
Schud goed om, zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen. Dek weer af en laat nog 3 minuten koken.
Serveer met frietjes of brood.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook 


Reacties