Komkommersoep

... ook lekker lauw of koud!



Wat heb je nodig?
2 komkommers
2 uien
1 teen look
1 l groentebouillon
peper van de molen
grof zeezout
currypoeder
1 mespunt gemalen kruidentuiltje
2 el olijfolie

Aan de slag:
Was de komkommers grondig, je hoeft ze niet te schillen. Snijd ze overlangs door, haal de pitten eruit met een lepel en snijd in stukken. Snijd de ui in grove stukken alsook de look. Straks gaat de mixer er toch door.
Stoof de ui glazig met een beetje zout en voeg er de look aan toe die ook even meestooft. Doe er de komkommer bij en laat deze ook mee sudderen. Voeg dan de bouillon bij en kruid naar smaak. Je kan achteraf altijd bij kruiden, niet weghalen :-).
Laat de soep 20 minuutjes zachtjes sudderen en mix dan door met de staafmixer. Proef even of de smaken goed zitten. Laat de soep heel even terug tot het kookpunt komen om snel zuur worden te voorkomen.
Smakelijk!

Tip: deze soep is ook heerlijk koud of als tapa in een glaasje.

Koken en Kitch op facebook

Reacties