Kalkoentournedo met verse groentjes

 ... gezond!


Nodig:
1 kalkoentournedo per persoon
kippenkruiden
3 el olijfolie en een steekje boter voor het vlees
1 l groentebouillon
groentjes naar keuze: ± 300 g worteltjes, broccoli, ...
1 steek boter voor de groentjes
kruiden naar smaak: peper&zout, ....

Aan de slag:
Wrijf de kalkoentournedos in met kippenkruiden. Verwarm de olijfolie en de boter in een pan en bak de kalkoentournedos in 8 tot 10 minuten op een matig hoog vuur bruin en gaar, keer ze regelmatig.
Laat het vetrandje er rond tijdens het bakken. Bij het serveren, verwijder je het even.
Breng ondertussen in een pan de groentebouillon aan de kook en kook de groentjes beetgaar
(stomen kan ook!).
Giet de groentjes af, smelt een klontje boter, voeg de groentjes erbij en laat even smoren.
Breng op smaak met peper, zout en andere kruiden naar believen en garneer met de tournedos.
Je kan serveren met gekookte aardappelen.
Laat het smaken!

Koken en Kitch op facebook



Reacties