Ingrediënten:
1/2 kg kippenboutjes of kippendijen, met de huid erop
1 snuifje zout
Zwarte peper
3 el olijfolie
2 dikke teentjes knoflook, fijngehakt
3 el honing
3 tl mosterd
60 ml water
Aan de slag:
Je kan de kippendijen uitbenen maar houd de huid erop of gebruik kippenboutjes.
Strooi er wat zout en zwarte peper aan beide zijden van de kip.
Strooi er wat zout en zwarte peper aan beide zijden van de kip.
Verwarm een pan op matig vuur en voeg 2 el olijfolie. Bak de kip aan beide kanten tot ze gaar en mooi goudbruin. Verwijder de vette olie van de kippenhuid, maar bewaar het sap van de kip. Zet even aan de kant.
Verwarm een sauspan met 1 el olijfolie en roerbak de knoflook tot licht bruin. Voeg de honing, de mosterd, water en zout toe. Roer goed tot een mooi geheel. Voeg de saus in de pan bij de kip en te zorg ervoor dat de kip is mooi bedekt is met de honingmosterd saus. Haal van het vuur en serveer direct.
Lekker met rijst, geroerbakte rijst of met ovengebakken krieltjes en een salade erbij.
Koken en Kitch op facebook
Lekker met rijst, geroerbakte rijst of met ovengebakken krieltjes en een salade erbij.
Koken en Kitch op facebook
Reacties
Een reactie posten