Champignon-aardappelpannetje


... hartelijk!


Ingrediënten
250 g kleine Parijse champignons
4 aardappelen, geschild en gehalveerd
1 ui in snippers
2 gehakte teentjes knoflook
200 g gerookte ham in blokjes
1 el olijfolie
1 kl boter
2 el lichte room 'eventueel soja light room)
gehakte peterselie
peper uit de molen en zout

Bereidingswijze
Kook de aardappelen 5 minuten in gezouten water. Giet ze af. Laat ze kort opdrogen op het vuur en snij ze in plakjes. Borstel de champignons schoon.
Stoof de ui in de olie en de boter. Doe er de spekblokjes bij. Bak ze knapperig. Voeg er de champignons aan toe. Laat 2 minuten bakken op een hevig vuur. Doe er de aardappelplakjes bij. Laat nog 2 minuten bakken.
Breng op smaak met de knoflook en flink wat peper uit de molen. Lepel er de room bij en schep goed om.
Werk af met gehakte peterselie. Serveer meteen.

Tip: Lekker met gegrilde kip, steak of een koteletje

Koken en Kitch op facebook

Reacties