Banoffee


... een Engelse desserttaart met gecondenseerde melk



Ingrediënten:
220 gram Oreo's zonder crèmevulling
120 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
1 blik gecondenseerde gesuikerde melk
3 bananen
90 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
53 gram chocolade
300 ml opgeklopte volle room

Bereiding:
1. Plaats het gesloten blik melk in een pan met heet water en breng aan de kook. Zorg ervoor dat het blik altijd volledig ondergedompeld is. Nu en dan desnoods kokend water aan toevoegen. Laat op een zacht vuurtje verder koken voor 2 en een half uur. 
Verwijder het blik uit het warme water en laat afkoelen, eerst even op het aanrecht en dan in de koelkast, nooit openen terwijl het heet is want het kan ontploffen, laat zeker een uur afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 °. Vet een taartblik van 24 cm doorsnee in.
Roer de geplette Oreo’s (of eventueel andere koekjes) samen met de boter en de gesmolten chocolade en druk dit dan in de vorm aan. Je kunt dit ook doen zonder de chocolade...
Laat afkoelen in de koelkast.
Snijd de bananen in schijfjes en leg ze op de bodem van de taart. Giet daarover de karamel (de gekookte gecondenseerde melk) en smeer gelijkmatig over de bananen.
Bedek het geheel met de slagroom en zet enkele uren in de koelkast.
Maak chocoladekrullen en versier hiermee de taart voor het serveren.
Lekkerrrrrrrrrr....

Tip:
Nu zijn springvormpjes van 12 cm doorsnee gebruikt, maar je kan het ook in een grote springvorm doen van 24 cm.
Je hoeft geen Oreo's te gebruiken.... het kan ook met een ander koekje.

Met dank aan Fredje Decancq

Koken en Kitch op facebook 



Reacties