Spaghetti met zalm en een romig preisausje


echt wel lekker!!!



Wat heb je nodig?
(2 pers)
150 g pasta (spelt)
2 moten zalm
peper & zout en gewenste andere kruiden voor de zalm
kruiden naar smaak...
Voor de preisaus:
200 g fijngesneden lenteprei
1 lente ui
1 kleine ui
1 teentje look
een scheut sojaroom
peper & zout
een snuif groentebouillon
een mespunt muskaatnoot
enkele druppels worcestersaus

Hoe maak je het?
Kook de pasta beetgaar. Bak de zalm op de velkant met peper & zout en andere kant met
in dit geval CostierA kruiden (Italiaanse mengeling) of naar smaak!
Voor de preisaus:
Stoof de ui samen met de lente-ui en de look glazig, voeg dan de fijngesneden prei bij aan laat nog even verder stoven. Voeg een scheutje water toe wat groentebouillon en laat onder deksel even sudderen.
Kruid met peper en zout en naar smaak met muskaatnoot en worcestersaus.
Voeg een scheut (soja)room toe en laat nog even inkoken.
Serveer de saus op de pasta met de zalm bovenop
en garneer met een kerstomaatje en een takje basilicum.

Smakelijk!

Koken en Kitch


Reacties