Salade uit de Caraïben


... een lekker frisse salade!




Wat heb je nodig?
2 gebakken kipfilets
12 kleine maïskolfjes
1 klein blik ananas op sap
2 rode paprika’s
1 ijsbergsla
50 g rozijnen of halfdroge abrikozen in stukjes gesneden
kurkuma
voor de saus:
4 lente-uitjes
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 knoflookteentje
4 eetlepels olie
2 limoenen
1 rood chili pepertje
peper & zout

Aan de slag:
Pers voor de saus de limoenen. Verwijder de zaadjes van het chilipepertje en snipper het fijn. Snipper de look fijn. Snijd de lente-uitjes in fijne ringetjes. Meng de lente-uitjes, peterselie, look en chilipeper door elkaar en overgiet met de olie en het limoensap. Kruid met zout. Laat de rozijnen 30 minuten weken in lauw water, laat ze daarna uitlekken. Kook de maïskolfjes 5 min in licht gezouten water met een snuifje kurkuma. Verfris onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de maïskolfjes overlangs middendoor. Snijd de kipfilets in stukjes. Laat de ananasschijven uitlekken en snijd ze in blokjes. Snijd de paprika’s in stukjes en de ijsbergsla in reepjes. Meng de kip met de maïs, ananas, paprika, sla en de rozijnen. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Serveer met de saus.

Koken en Kitch




Reacties