Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 22 juni 2017

Bloemkool ovenschotel met ham


Maak vooral een grotere portie, 
want de volgende dag is deze ovenschotel nog lekkerder!



Wat heb je nodig?
750 g bloemkool (of anderen groentjes)
500 g voorgekookte aardappelschijfjes
zout/peper
een snuif groentebouillon
50 g geraspte kaas
30 g boter
30 g bloem
300 ml melk
eventueel nog kookvocht van de groentjes
200 g reepjes gekookte ham

Aan de slag!
Verwarm je oven voor op 200 °C. Stoom de groentjes ci 6-8 minuten beetgaar.
Vang wat vocht op van je gestoomde groenten om je saus eventueel aan te lengen.
Maak de kaassaus: maak een roux met de boter en de bloem. Voeg per beetje de melk toe.
Voeg pas nieuwe melk toe als de melk in de pan is opgenomen, eventueel nog kookvocht van de groentjes. Voeg vervolgens de geraspte kaas en een snufje zout en peper toe. Goed mengen.
Als de kaas is gesmolten, voeg je de hamreepjes toe, eventueel bijsmaken met muscaatnoot. en is je saus klaar.
Verdeel de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over een ovenschaal en strooi er wat groentebouillon over. Verdeel hier de groentjes overheen en daarna de rest van de aardappelschijfjes. Als laatste verdeel je de kaassaus over het geheel en strooi je eventueel nog een beetje geraspte kaas over de ovenschotel.
Zet de ovenschotel voor ca 30 min in de oven.
Smakelijk!


Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.