Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 20 juni 2017

Asperge zalmpakketje met kruidenboter

... lekker in de oven of op de BBQ


Ingrediënten voor 4 personen:
1 teen knoflook, geperst
2 el peterselie, fijngehakt
75 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
2 kg witte asperges, geschild
4 zalmfilets van ±150 g
200 ml droge witte wijn
4 grote vellen aluminiumfolie

Bereidingswijze:
Schil de asperges en snijd de harde onderkanten eraf. Bewaar de asperges in een vochtige doek.
Trek van het afval van de asperges een bouillon. Zeef dit vocht. Breng het aspergevocht met wat zout weer aan de kook en kook de asperges hierin beetgaar. Deze bouillon is lekker voor aspergesoep.
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Prak de knoflook en de peterselie door de zachte boter. Voeg zout en peper naar smaak toe. Smeer op elk vel aluminiumfolie een beetje kruidenboter en verdeel de asperges erover. Leg er de zalmfilet op, kruid deze met peper en zout naar smaak. Verdeel de kruidenboter over de zalmfilet.
Vouw de folie omhoog en schenk de wijn in de aspergepakketjes. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht.
Stoom de asperges met de zalm in de voorverwarmde oven in 15 min gaar.


Koken en Kitch op facebook

Tip!
Lekker met stokbrood of met aardappeltjes in de oven.

aardappeltjes in de oven


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.