Thaise rode curry met kip






Ingrediënten
Thaise curry:
600 g kipfilets in reepjes of blokjes gesneden
500 ml kokosmelk
1 el kokosolie
1 sjalot gesneden en 1 teen look geperst
1 eetlepel rode currypasta
3 dl kippenbouillon
1 rode paprika
1 rode chilipeper
1 courgette
1 duim gember
2 limoenblaadjes
de rijst:
250 g rijst
1 limoenblaadje
zout
afwerking:
1 limoen
2 eetlepels vissaus
1 koffielepel bruine suiker
1⁄2 bussel verse koriander
verse munt

Bereiding
de Thaise curry:
Stoof de sjalot met look heel even zachtjes aan in een ruime kookpot in kokosolie en verwarm dan een zacht vuur daarin de kokosmelk . Voeg er de rode currypasta aan toe (naar smaak)!
Meng alles even. Doe er de kippenbouillon bij, samen met 2 limoenblaadjes. 
Schil de gember en rasp het in de kokosmelk.
Schil de paprika met je dunschiller en snijd de paprika in stukken. 
Snijd de peper in fijne stukjes (hoeveelheid naar smaak)!
Snijd de courgette met schil, in even grote stukken als de paprika. 
Voeg de stukjes paprika, chili en de courgette toe aan de pot. Laat de groenten garen in de kruidige kokosmelk. 
Doe nu de kippenreepjes bij in de pot. Laat alles zo’n 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
Kook ondertussen de rijst en laat 1 limoenblaadje mee garen met de rijst. Dat zorgt voor een fijn aroma.
Voor de afwerking, neem een kommetje en meng er de vissaus in met vers limoensap en de bruine suiker. (eventueel citroensap) Doe het mengsel in de pot met kip en rode curry.
Serveer een portie rijst met een flinke schep van de Thaise rode curry met kip. Pluk wat verse korianderblaadjes en een beetje munt en strooi dit net voor het serveren over elk bord.





                                                            

Reacties