Italiaanse quiche met ricotta en kerstomaten


Nodig:
kant en klaar uitgerold kruimeldeeg voor een ronde vorm (28 cm doormeter)
bakpapier, blindbakbonen
vulling:
2 tenen knoflook
250 g kerstomaten
250 g ricotta
4 eieren
2 dl sojaroom
3 el pesto
peper & zout
1/2 bosje basilicum

Hoe doe je het?
Bekleed de ingevette taartvorm met deeg en prik in met een vork. Leg er een stukje bakpapier op met de bakbonen en bak de bodem blind (10 min op 180°C met de bakbonen erin)
Hak de basilicum grof en halveer de kerstomaten. Pers de knoflook.
Klop de eieren los met de room en de ricotta, voeg de basilicum en de look toe en breng op smaak met peper en zout.
Giet het mengsel op de voorgebakken taartbodem en bedek met de kerstomaten, snijkant naar boven.
Nog even een draai met de pepermolen en dan in de oven en bak de taart af gedurende ± 30 min op 180 °C.
Even garneren met een takje basilicum!
Lekker met een salade!

Koken en Kitch 

Reacties