Gevulde pastaschelpen met spinazie en ricotta



20 reuze schelpen (voorgerecht 2 pp/ hoofdgerecht 4 pp)
1 el olijfolie
100 g spekreepjes
1 gehakte ui
500 g spinazie (mag diepvries)
250 g ricotta
50 g parmezaanse kaas
Voor de tomatensaus:
1 fijngehakte ui
1 teen look
1 el olijfolie
1 groot blok gepelde tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
Italiaanse kruiden
1 klontje suiker
1 groentebouillonblokje
100 ml light (soja)room
peper & zout

Bereidingswijze:
Kook de pasta in ruim licht gezouten water beetgaar, giet af en laat uitlekken.
Verhit 1 el olijfolie, laat er de gehakte ui in aanstoven en bak er het spek in.
Voeg de verse gehakte spinazie toe en laat slinken. Zet de pot van het vuur en roer er de ricotta door.
Doe het spinaziemengsel in een vuurvaste schotel naast elkaar, strooi er de parmezaanse kaas over en zet even onder de grill tot de kaas begint te kleuren.
Stoof voor de saus de gehakte ui aan in olijfolie samen met de geperste look en voeg er de tomaten bij, het klontje suiker en de groentebouillon. Laat de saus wat inkoken, pureer en voeg de room toe. Nog bij kruiden naar smaak met Italiaanse kruiden, eventueel peper en/of zout....
Verdeel de saus in diepe borden en leg er de schelpen bovenop met nog een takje groen...
Serveer meteen!

Smakelijk!

Koken en Kitch




Reacties