Amerikaanse chocoladetaart


... verrukkelijk!!


Nodig:
150 g zelfrijzend bakmeel
200 g donkere basterdsuiker
300 g pure chocolade
100 g melkchocolade
200 g boter
4 eieren
125 ml ongeklopte slagroom
1 tl vanille aroma
1/2 tl zout
Amandelschijfjes of hazelnootschilfers

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt 200 gram pure chocolade en de melkchocolade op eeen zacht vuur en roer de boter. Roer er regelmatig. Laat de chocoladeboter nu even afkoelen.
Ondertussen klop je de eieren met de suiker en het zout wit schuimig.
Roer de chocoladeboter en het vanille aroma erdoor. Doe het bakmeel boven de beslagkom in een zeef en schud die heen en weer. Spatel het meel zeer voorzichtig onder het deeg.

De bakvorm invetten met boter en bestrooien met bloem. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad en bak de taart ongeveer 30 min (afhankelijk van je eigen oven).
Laat de taart afkoelen.

Haal de koude taart uit de vorm en keer hem voorzichtig om op een schaal. Smelt de laatste reep chocolade en doe er de room al roerend op een laag vuur. Laat even afkoelen en schenk de ganache
over de taart, zodat de bovenkant en zijkanten er helemaal mee bedekt worden. Strijk als het nodig is met een spatel verder uit. Versier de taart met de amandelschijfjes (of hazelnoten) of naar believe.
Zet de taart koel zodat het glazuur hard kan worden.

Smakelijk!

Met dank aan Ingrid Vandecaetsbeek

Koken en Kitch 





Reacties